lauantai 13. lokakuuta 2012

Halloween tunnelmaa etukäteen

Facebookin nukkekotiharrastajien sivulla näin kuvan kurpitsalyhdystä, joka hyödynsi ledtuikkua. Ja sitähän oli pakko päästä kokeilemaan. Idea oli Pian ja viestiketju löytyy täältä. Hyvä vinkkivideo, joka löytyy myös viestiketjusta, opastaa yhteen tekniikkaan kurpitsan teossa.

Itse sain onton kurpitsan aikaiseksi painamalla foliota ensin kaksinkertaisena pallon muotoisen apuvälineen ympärille sitten revin lisää foliota suikaleiksi ja painoin vähän kerrassaan pallon sisään. Sitten vain näpräämään fimoa päälle jättäen pallon alapuolelle suuaukon. Paiston jälkeen vedin pinseteillä folion vähän kerrassaan pois. Itse pallon muotoisen folion kohdalla piti olla varovainen ettei se revennyt ja jäänyt kiinni kurpitsaan.

Puulaatikko oli hyvä idea piilottaa valonlähde, joten en edes yrittänyt olla luova :D Voisihan tuohon varmasti kehittää muutakin. Laatikko on pohjaton, joten tuikun saa pois helposti. Muuten kurpitsa ja sen kansi on liimattu paikoilleen. Pian kurpista oli läpikuultava, mutta miulla ei ollut läpikuultavaa fimoa softin lisäksi, joten tyydyin kyllä tähän tulokseen. En halunnut ohentaa massaa, koska halusin kurpitsalle muotoa.


Tässä pelkkä kurpitsa niin näkee minkä kokoinen se on tuikkuun verrattuna.


Ja tässä lopputulos. Lisäsin vähän vanhoja kurpitsoita viereen. Ja veitikka on näköjään aika iloinen :D

2 kommenttia: